Jobba här

Affärsdriven ledare och verksamhetsutvecklare

Vi söker en drivande och självgående ledare som vill arbeta med Trionas affär, försäljning och verksamhetsutveckling. Din uppgift blir att fortsätta utveckla Trionas verksamhet och kunder inom kundsegmentet transportinfrastruktur (järnvägar, sjövägar och vägar) och på sikt ta ett ledningsansvar för verksamheten.

För att trivas i rollen är det viktigt att du känner dig bekväm i en resultatorienterad organisation där arbetstempot är högt och man förväntas jobba självständigt under eget ansvar. Helhetssynen på dig som människa är dock viktig för oss och därför lägger vi stort vikt vid att stötta dig i din utveckling och för att du skall ha balans mellan jobb och privatliv.

Ansvar och arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta i en ledande kundorienterad roll. Ansvar och arbetsuppgifter anpassar vi efter din profil och erfarenhet med kommer att omfatta:

 • Försäljning vilket omfattar att skapa kontakter och bibehålla relationer samt att identifiera behov och se möjliga lösningar. I detta ingår att driva säljprocesser för Trionas hela erbjudande inom kundsegmentet fram till tecknat avtal. Vår affär är ofta en kombination av flera erbjudanden; produkter, projekt, förvaltning och konsulttjänster. Att arbeta med dessa erbjudanden på ett integrerat sätt ger värdefulla synergier och i din roll ska du utnyttja det för att ta fram lösningar som svarar mot kundens behov och problem.
 • Att vara ledare med medarbetaransvar, och därmed ta ansvar för t.ex. medarbetarutveckling och uppdragsplanering.
 • Ta affärsmässigt ansvar för leverans till våra kunder och ansvara för en aktiv dialog med kunderna.
 • Sätta mål samt styra och leda arbetet för att uppnå målen.

Det kan också vara aktuellt att medverka direkt i kunduppdrag, t.ex. att som konsult kunna hjälpa våra kunder i deras verksamhetsutveckling.

Inom Triona är helhetssyn och samarbete viktigt. Vi arbetar för att tillsammans lösa uppgifter och åtaganden flexibelt utan att skapa trösklar i vår linjeorganisation eller mellan våra kontor. Arbetet innebär därför ett nära samarbete med medarbetare och ledare, både inom kundsegmentet och med hela Triona i övrigt.

Du bör ha följande erfarenheter och kompetenser

Flerårig erfarenhet av och därmed verksamhetskunnande inom området transportinfrastruktur:

 • Erfarenhet av komplex försäljning, IT-projekt- och/eller IT-produktverksamhet.
 • Intresse för och förståelse för IT och digitalisering.
 • Bra/etablerat kontaktnät primärt inom verksamheten hos ägare av transportinfrastruktur och entreprenörer.
 • Erfarenhet av att arbeta med verksamhetsutveckling.

Genom detta tror vi att du har en relativt låg tröskel för att komma in och förstå vår verksamhet med hela vårt erbjudande, och kan ta en aktiv roll i arbetet med både kunder och medarbetare.

Önskvärda egenskaper

Vi vill att du:

 • Är affärs- och kundorienterad; vill träffa kunder och driva säljprocesser.
 • Är lösningsorienterad.
 • Är målinriktad.
 • Vill leda.
 • Är drivande och självgående.
 • Ständigt utvecklar dig själv, medarbetare och verksamheter. Initierar, anpassar och hanterar förändrings- och utvecklingsinsatser.
 • Är prestigelös och bekväm med att ta egna initiativ.
 • Har god kommunikativ förmåga i såväl tal som skrift. Då Triona har verksamhet i Norden bör du ha goda kunskaper i svenska och engelska.
 • Har lätt för att samarbeta med andra.

Placeringsort

Stockholm eller Borlänge.

Ansökan

Ansökan sker genom att du registrerar dig via formuläret på https://www.triona.se/jobba_har/ansokan/. Vi behandlar ansökningar löpande.

Allmän information och frågor

Triona är en ledande och pålitlig leverantör av innovativa IT-lösningar med anknytning till logistik och infrastrukturrelaterad verksamhet. Vi kombinerar stort verksamhetskunnande inom framför allt transportinfrastruktur, kraft/energi, entreprenadverksamhet, transporter och skogsindustri med branschinriktade produkter samt spetskompetens inom systemutveckling och systemförvaltning.

Vi är etablerade i Finland, Norge och Sverige, omsätter cirka 180 MSEK och har ca 150 medarbetare. Exempel på kunder är ABB, Bane NOR, BDX, Clas Ohlson, Euroskilt, Mantum, Mesta, MaserFrakt, NCC, NWP, SCA, Statens vegvesen Sveaskog, Trafikverket och Transdev.

Triona har ca 100 aktieägare och är ansluten till Alternativa aktiemarknaden.

Mer information om området Transportinfrastruktur inom Triona hittar du här.

Vid frågor om tjänsten och Triona kan du kontakta VD Mats Bayard som nås på +46 733 917 880 samt mats.bayard@triona.se.