Case

Case

Flexibelt för både kund och chaufför

Transdev är en av Sveriges största utförare av kollektivtrafik och en stor kund till Triona. Under 2022 kommer Transdev att ha över 1200 driftsatta fordon i Sverige med Trionas produkt FleetControl som kärna i IoT-plattformen FOL (Fordon OnLine).


Smarta tjänster från Triona förenklar transportköparnas vardag hos Setra Group

Setra Group är ett av landets största träindustriföretag. Med stora leveransvolymer ställs också stora krav på effektiva processer för upphandling, bokning och uppföljning av transporter. Med Trionas smarta tjänst C-Loadhar Setra Group kunnat förenkla transportköparnas vardag och samtidigt fått bättre möjligheter till kvalitetsutveckling.


En bättre vardag för Arctic Asfalt

Arctic Asfalt etablerades 2013 och har sedan starten haft en stark tillväxt. Företaget erbjuder asfaltering och har specialiserat sig på de svårare uppdragen. Företaget har en stark önskan att modernisera branschen och har som mål att implementera lösningar som effektiviserar verksamheten och höjer kvaliteten på både dokumentation och finansiella data.


Alltransport och Triona tar samarbetet till nästa nivå

Transport- och entreprenadkoncernen Alltransport, med huvudsäte i Norrköping och verksamheter i Linköping, Örebro, Stockholm och Uppsala, är ett spännande företag som Triona samarbetat med tidigare. Efter att ha använt sig av Trionas Cockpit bestämde sig Alltransport för att uppgradera till nya TRACS Flow. Implementeringen har förbättrat flera delar av verksamheten, men framförallt på logistiksidan.


Triona effektiviserar transporterna på gruvområdet

En av transportbranschens största utmaningar är att kunna styra och samla in data från alla inblandade aktörer, dels för att rätt vara ska hamna på rätt plats, men också för att alla aktörer ska få rätt betalning. LKAB:s transporter vid gruvan i Kiruna är inget undantag.


Från Kina till Insjön – Från pall till butik

Clas Ohlson växer snabbt – verksamheten utvecklas, man etablerar butiker i nya länder och växer även på de marknader man redan finns. Därför inleddes i mitten av 2016 arbetet med det affärssystem som ska möta de nya behoven.


Förvaltning av orderapplikationen Captank till Triona

Under 2016 tog Triona över det formella ansvaret för förvaltning av CapTank, en mobil orderapplikation speciellt utvecklad för tankbilsdistribution, för kunderna Hoyer, OKQ8 och Esso Energi.


TRACS Flow gör det smidigt och enkelt

TRACS Flow gör vardagen både smidigare och enklare för företag i transport- och anläggningsbranschen.


Triona hjälper Arlanda Express att förbättra sin avvikelserapportering

Med syftet att öka kvaliteten i rapporteringen gav A-Train i uppdrag åt Triona att utveckla ett nytt rapporteringssystem. A-Train driver Arlanda express och en väl fungerande avvikelserapportering är viktig för att förbättra kundservice, underhåll och effektivitet.


Lasset effektiviserar SCA Timbers transportbokning

Tack vare Trionas nya lassbokningssystem kan SCA Timber spara tid och styra sina transporter till prioriterade transportörer.


Mobil orderhantering gör jobbet smidigare

Med lättanvända verktyg för mobila enheter blir det dagliga arbetet smidigare, samtidigt som investeringskostnaderna minskar. Trionas mobila orderklient TRACS Flow Mobile är ett bra exempel på hur modern teknik förenklar arbetet för företag som hanterar många olika slags transporter.


Närmaste vägen till effektiva transporter

Trionas Avståndstjänst är ett smart verktyg när transportföretag behöver hitta den bästa vägen för sina fordon och för att få fram ett exakt underlag för fakturering av transporten.


Nu kan norska cyklister planera sin resa på webben

Genom att få fler att ta cykeln i stället för bilen vill Norge sänka koldioxid-utsläppen, samtidigt som folkhälsan förbättras. Ett sätt att driva på utvecklingen är att erbjuda cykelreseplanerare på webben. Först ut är Hamar.


Ragn-Sells kapar ledtider med mobilt ordersystem

Borttappade blanketter och dubbelarbete med att mata in köruppdrag är ett minne blott på Ragn-Sells. Med det nya, mobila ordersystem som Triona utvecklat sparas mycket tid och effektiviteten ökar.


Tillsammans i teknikens framkant

Vilket bränsle kommer att driva våra fordon i framtiden? Det är en het fråga för både fordonsbransch och konsumenter. Klart är att hybrider i olika form är en tänkbar lösning. Fleetech och Triona hjälper Scania att visa sitt aktuella hybridkoncept.


Artikelarkiv

Nedan kan du filtrera bland våra artiklar.