Jobba här

Kvinnor inom Triona

På Triona vill vi uppmärksamma alla kvinnor och framförallt de som jobbar inom teknik/IT. Av den anledningen har vi tagit fram en serie av porträtt som lyfter fram och visar några av de uppskattade kvinnliga medarbetare och förebilder som finns hos oss på Triona. I en tekniskt inriktad bransch med stor mansdominans jobbar vi kontinuerligt för att öka kvinnors närvaro på alla nivåer och positioner. Vi är glada över alla som valt att arbeta hos oss och jobbar ständigt med att få in fler kvinnor till Triona!

Denna gång har turen kommit till Ing-Marie Nyman, utvecklare på Triona.

Ing-Marie Nyman

Ing-Marie påbörjade sin bana som utvecklare inom Triona i samband med att Berget Systemdesign förvärvades år 2005. Ing-Marie lockas av teknik- och IT-branschen då hon är matematiker i grunden och gillar logik och problemlösning. ”Problemlösning är det roligaste med mitt jobb!” säger Ing-Marie

Några av skälen till att Ing-Marie trivs så bra på Triona är alla trevliga arbetskamrater och kunder. Arbetsuppgifterna är dessutom omväxlande där allt från krav och utveckling till test och support ingår.

Om jag tittar tillbaka så har jag under alla år aldrig känt mig särbehandlad i vår bransch för att jag är kvinna.” säger Ing-Marie. Den största skillnaden nu gentemot förr är att vi är fler kvinnor idag. Som teknikintresserad tycker Ing-Marie att det vore bra om fler kvinnor i branschen vågade jobba mer med teknik. Idag är det vanligast att kvinnor i branschen jobbar med test, krav, projektledning och liknande.

Våga pröva på, fler tjejer behövs, och det är väldigt roligt att jobba i IT-branschen!” är Ing-Maries råd till unga tjejer som funderar på anställning inom teknik- eller IT-branschen.