Nyhetsarkiv

Triona driver hållbarhet med BEAst 4.0

22 november 2023

Triona är medlem i föreningen BEAst och på deras senaste årsmöte stod Lars Lindgren från Triona, Produktägare för TRACS Flow, på scen. 

Med BEAst 4.0 standardiseras rapportering av utsläppsdata genom Peppol. Alla aktörer som arbetar med byggverksamhet är måna om att leverera enligt denna standard och för Triona är det ett högprioriterat arbete. Triona har idag flera produkter som stödjer kopplingen mellan byggherre och leverantör där BEAst kommer vara en viktig del för att kommunicera värdefull information både mellan olika system och för rapportering. 

TRACS Flow är en av Trionas produkter som finns med i flera av arbetsspåren inom BEAst. Vårt arbete med BEAst 4.0 har resulterat i flera nya initiativ för oss: 

  • Deltagande i den arbetsgrupp som utvecklar standarden, 
  • I workshops tillsammans med våra kunder fastställs funktionaliteten för hur BEAst 4.0 ska stödjas i TRACS Flow under 2024, 
  • Genom prototyper och integrationer sätts dataflödet för att producera den efterfrågade rapporteringen upp. 

Trionas arbete omfattar inte enbart produkten TRACS Flow utan dessutom Triona Distance Service och FleetControl för att ytterligare berika TRACS Flow-order med relevant information. I C7 Projects pågår också arbete för att kunna sammanställa information om utsläpps- och orderdata som rapporterats via BEAst kopplat till dagrapporter i projekten. 

Detta är exempel på hur Triona deltar i att driva hållbarhetsinitiativen framåt inom byggbranschen. 

Läs mer