Nyhetsarkiv

Transdev väljer FleetControl i Gästrikland

10 oktober 2023

Transdev driver sedan tidigare kollektivtrafiken i Gästrikland. I december 2023 kommer ett nytt tioårigt trafikavtal med 66 bussar att aktiveras, och det är Transdev som fortsätter driva detta avtal vidare. FleetControl ingår som en del i systemlösningen. 

Triona är stolta över att Transdev ännu en gång valt FleetControl som IoT-lösning ombord på fordonen. Detta innebär att FleetControls fordonsdator agerar centralenhet och gateway för övrig hårdvara på bussen. I det nya avtalet kommer det att finnas 52 st helt nya elbussar. Från dessa kommer FleetControl bland annat att redovisa batteriparametrar som laddnivå på drivbatteriet. Andra exempel på tjänster som FleetControl levererar är 

  • fordonsdata till realtidssystemet, 
  • eco-drivesupport via förarskärmen (för mjukare och miljövänligare körning) 
  • ett nytt system där Transdev själva kan skapa regler för när olika varningar och larm skall skickas till chaufför och/eller trafikledning (för att öka effektiviteten). 

Fordonsdatorn är en helt ny modell med kraftigt utökad kapacitet samt fler funktioner än tidigare. Detta borgar för möjligheten att köra mjukvara från tredje part på fordonsdatorn samt ännu fler applikationer i framtiden utan att behöva installera ytterligare hårdvara. 

Transdev är en global aktör inom persontransport med huvudkontoret i Frankrike. 

Läs mer