Nyhetsarkiv

Extrico och Mertiva investerar i Trionas aktie

2 maj 2019

Triona är privatägt och flera av Trionas medarbetare är delägare. Triona får successivt en ökad andel externt ägande (ej operativt verksamma i koncernen) och i slutet av april har Extrico och Mertiva investerat i Trionas aktie. Totalt omfattade dessa investeringar 3,14% av aktierna till en aktiekurs om 28 SEK/aktie.

Triona är ansluten till Pepins.com/Alternativa Listan där Trionas aktie kan handlas. Just denna transaktion har dock skett vid sidan av Pepins.com.

“Det är glädjande att aktiekursen för köpet har skett till en aktiekurs som är väsentligt högre än de kurser som handeln har skett på via Pepins.com. Likviditeten i aktien har varit låg senaste åren, en sannolik förklaring är att det bland nuvarande ägare finns en uppfattning om att värdet på aktien är högre än vad vad köpare har varit villiga att erbjuda.“ Mats Bayard, CEO Triona

Extrico är ett investmentbolag med säte i Ängelholm vars verksamhet går ut på att investera på lång sikt i tillväxtbolag som har återkommande intäkter.

“Triona har alla de egenskaper som vi letar efter och vi är mycket glada att få vara med som aktieägare i framtiden.“ Jan Karlander, vd Extrico.

Mertiva är ett investmentbolag noterat på NGM MTF som investerar i välskötta bolag med goda framtidsutsikter.

“Jag har suttit i Trionas styrelse en längre tid och känner bolaget väl. Det känns därför mycket bra att Mertiva AB nu kan vara med som långsiktig aktieägare i Triona.“ Håkan Blomdahl styrelseordförande Mertiva AB