Nyhetsarkiv

Ingarp Träskydd väljer TimberPro

29 november 2019

Ingarp Träskydd utanför Eksjö har valt TimberPro från Triona som sitt nya affärssystem.

Ingarp Träskydd, ett träföretag utanför Eksjö med fokus på behandling av träprodukter såsom impregnering, målning och ytbehandling, har valt TimberPro som sitt nästa affärssystem. Ingarp Träskydd behandlar ca 70 000 m3 per år. Ingarp Träskydds styrka är att de arbetar med flera impregneringsmetoder som täcker alla behov, och alla metoderna är kvalitets- och miljöcertifierade och svarar upp mot de högsta ställda kraven.

”Triona förstod snabbt våra behov och kunde beskriva hur det kunde lösas med hjälp av TimberPro. Vi vill kunna växa med det systemet och i takt med att vi utvecklar oss mot ett än mer digitaliserat arbetssätt och det är något som vi ser att vi kan gör med TimberPro”, säger Ingela Lindgren, ekonomichef och delägare för Ingarp Träskydd.

TimberPro kommer stödja dem i deras arbete från inleverans, genom processerna impregnering och ytbehandling till utleverans. Systemet kan utbyta paketinformation med deras kunders system så att manuellt arbete kan minimeras. TimberPro kommer också att ha stöd för loggning av all data nödvändig för att uppfylla kraven för CMP (Certifierad Målad Panel).

TimberPro tillhandahålls av finska bolaget PiiMega, som Triona inledde ett samarbete med 2017. TimberPro används idag av ett 50-tal sågverk och andra träindustrier i Sverige, Finland, Baltikum och Ryssland. Triona erbjuder den svenska träindustrin en svensk version av systemet inklusive införandestöd och support. Systemet är mycket innehållsrikt och har funktionalitet för bl.a. optimering och lönsamhetskalkylering baserat på kontinuerligt uppdaterade data från den egna verksamhetens produktions- sälj och leveransprocesser. TimberPro är modulbaserat och passar både det mindre företaget och stora koncerner med flera enheter.

Läs mer