Nyhetsarkiv

Ny version av TNE

16 augusti 2019

I mitten på Augusti 2019 släpptes TNE version 3.5. En viktig nyhet är att TNE har kompletterats med stöd för kartpublicering av TNE data enligt standardiserade gränssnitten WMS och WFS från Open Geospatial Consortium (OGC).

TNE produkten har nu fått en inbyggd kartmotor för automatisk generering av kartlager enligt WMS- och WFS-standarden. Konfiguration av t.ex. manersättning och synlighet kan göras i ett smidigt och enkelt användargränssnitt. Generell GIS funktionaliteten har också förbättrats genom utökat stöd för ArcGIS geodatabaser, OGC GeoPackage och OpenTNF.

Katalogredigeraren har fått ett nytt och mer effektivt användargränssnitt. En annan spännande nyhet är att man har möjlighetet att definiera dynamiska egenskaper (taggar) för olika katalogobjekt. Ny funktionalitet i modulen Generate Features möjliggör maskinellt skapade och uppdatering av företeelser utifrån befintligt data, så som tabelldata och befintliga företeelser.

Exempel på andra nyheter i den nya versionen är t.ex. utökat webb-API och nya konfigurationsmöjligheter.

Den nya TNE versionen kommer bland annat att användas i projekt hos t.ex. Trafikverket, ACCIONA, Nye Veier och Biometria.

 

 

Mer information

Läs mer om t.ex. TNE, OpenTNF och pågående projekt