Nyhetsarkiv

Ny version av TNE

20 oktober 2017

Nu släpper vi på Triona TNE version 3.2. Först att införa denna version blir norska Bane NOR, som för närvarande arbetar med en ny och modern plattform för hantering av trafikrelaterad baninformation.

TNE 3.2 innehåller flera nya funktioner och förbättringar, exempelvis nya möjligheter för integration med andra system. Genom den nya funktionen "TNE Agent" kan externa applikationer enkelt integreras med TNE på ett effektivt och användarvänligt sätt. Den nya modulen "Generate Feature Service" öppnar nya och spännande möjligheter för datafångst och massladdning av företeelser från olika typer av datakällor.

Segmenteringsmodulen i TNE har kompletterats med stöd för OpenTNF-formatet och ny funktionalitet för att bättre möta behov som identifierats vid analyser av trafikolyckor. I användargränssnittet TNE Studio finns nu förbättrade möjligheter för användare och administratörer att hantera exempelvis behörigheter och prenumerationer.

Transport Network Engine (TNE) är en öppen och konfigurerbar plattform som på ett smart sätt hanterar data om transportnät och olika slags företeelser, objekt, egenskaper, indelningar, händelser samt föreskrifter relaterade till geografi och/eller transportnätet. Plattformen kan även hantera åtgärder och anläggningar eller anläggningsdelar såsom tunnlar, belysning, skyddsräcken, spårvidd, farledsmarkeringar, skyltar, signaler och vägtrummor.

Läs mer