Nyhetsarkiv

En miljon ändringar till NVDB

11 september 2023

Den 1 september passerades en milstolpe i SINUS historia! Då sändes ändringsförslag nummer en miljon till norska NVDB (National VegDataBank) från våra användare. 

SINUS hälper våra kunder att fånga och ajourhålla infrastrukturrelaterade data, bland annat via bilder på ett kostnadsbesparande, effektivt och säkert sätt. SINUS infra och SINUS foto används av ägare av vägar (t.ex. Trafikverk, regioner och kommuner) och levererar i Norge vägrelaterade data till norska NVDB. Dessutom kan SINUS även leverera data till Trionas produkt TNE (Transport Network Engine).  

imagem38an.png

Uppdatering av NVDB med ändringar säkerställer att data är aktuella och återspeglar verkligheten. Att uppgifterna är aktuella är viktigt för alla organisationer som använder NVDB-data, t.ex. inom transportledning. 

Den första ändringar skickades från SINUS till NVDB den 25 juni 2016. Fredagen den 1 september sändes ändring nummer en miljon från SINUS till NVDB. En ändring omfattar många typer av faktiska ändringar, så antalet bearbetade objekt som har hanterat är betydligt större. Dessutom sänds ändringar som entreprenörer gör via SINUS entreprenör direkt till NVDB. 

Vi tror inte det går sju år innan vi når två miljoner ändringar.