Nyhetsarkiv

Triona gör app åt Skid-VM i Falun

5 december 2014

Den som besöker och betraktar Skid-VM i Falun 2015 ska få en upplevelse av aldrig tidigare skådat slag. Det är VM-organisationens vision och den ska förverkligas med teknikens hjälp.

Falun 2015

- Vi vill lyfta evenemanget till en helt ny nivå, säger Kent Lövgren, marknadschef för Falun 2015. Det ska vi göra genom att utnyttja digitala lösningar för att ge publiken en mycket givande upplevelse. Redan när Falun utsågs till arrangör fanns det idéer om att utveckla den digitala tekniken runt tävlingarna.

Triona bygger app åt besökare

- Triona deltog tidigt aktivt med tankar och förslag på vad vi skulle kunna göra, säger Kent Lövgren. Triona bygger nu Skid-VM:s officiella app. Den kommer att ge besökare på plats all information de behöver om bland annat evenemang, biljetter och kartor liksom ständig uppdatering av läget i tävlingarna. Vi har haft ett väldigt gott samarbete med Triona och jag tror att appen blir till stor nytta för alla som besöker Falun och tävlingarna. Appen har många olika datakällor. Allt kanaliseras via Ericssons tekniska plattform som står i ständig kontakt med informationsleverantörer som FIS, EBU, SVT, Swiss Timing, väderlekstjänster och trafikrapportörer. - Tillsammans med stora bildskärmar på stadion och appar för större skärmar kommer vi att kunna ge alla besökare och tv-tittare en tävlingsupplevelse som de inte varit med om förut, konstaterar Kent.

Appen, som har namnet: Falun2015 Live Results, kan laddas ner från App Store och Google Play. Utöver detta finns en mobil webb-sida med exakt lika funktionalitet: http://ne.falun2015.com/m

Utöver appen så ansvarar Triona även för kartlösningarna på officiella webb-sidan www.falun2015.com, vilken Triona även har ett driftsansvar för.

Är du intresserad av att veta mer och diskutera hur Triona kan bistå er organisation med t.ex. appar, kartlösningar eller drift?
Kontakta då Stefan Johansson på 070 - 695 59 17

Falun2015 Live Results

Falun2015 Live Results