Nyhetsarkiv

Triona förvärvar C7 av Fujitsu

12 november 2021

Triona förvärvar Fujitsus verksamhet som bedrivs runt produkten C7. C7 är ett marknadsledande projektledningsverktyg som används av organisationer som jobbar med asfalt, anläggning, bygg- och energiprojekt. Övertagandet sker per den 2022-01-01.

Tillsammans med C7 kan Triona erbjuda den nordiska marknadens mest innovativa och kompletta IT-lösning som stödjer anläggning, drift och underhåll av transport- och kraftnät och dess anslutna tillgångar.

Utöver produkten C7 omfattar förvärvet ett övertagande av 27 medarbetare. Huvuddelen arbetar med bas i Linköping och genom förvärvet etablerar Triona ett kontor där. Några C7 medarbetare finns i Göteborg, Helsingfors och Stockholm och de stärker Trionas befintliga kontor på dessa orter. Närheten till kunderna stärks även med C7 medarbetare i Gävle och Malmö.

C7 produkten kompletterar väl Trionas produktportfölj. Vidare är de kunder som använder C7 den typ av organisationer som Triona arbetar med. Det ger oss bättre möjlighet att hjälpa kunderna i sin digitalisering så att de kan nå sina mål. Dessutom tillför C7 medarbetarna ett stort verksamhetskunnande samt spetskompetens inom systemutveckling och systemförvaltning. Denna affär är industriellt helt rätt.  Vi hoppas också att etableringen i Linköping kan göra det enklare att rekrytera kompetens från Linköpings universitet till hela Triona-koncernen”, säger Mats Bayard, CEO Triona-koncernen.

C7 har idag sin kundbas i Norden och vissa kunder är gemensamma med Triona. Målsättningen är att ta både C7 och Triona vidare ut i Europa. Produkten stödjer hela projektprocessen, från att offert och avtal skapas till att genomförandet av ett projekt är klart. C7 har startat lanseringen av en helt ny molnbaserad version som tar kunderna till en modern framtidssäkrad lösning.

”Superspännande! Det finns många likheter mellan våra organisationer och Triona har mycket som C7 kommer dra nytta av, både i form av verksamhetskunskap och inom system- och produktutveckling. Det här gäller förstås även åt andra hållet, C7 är en fantastisk verksamhet där vi besitter lång erfarenhet och stort kunnande. Jag är övertygad om att kombinationen av C7 och Triona kommer leda till utveckling och nya affärsmöjligheter för båda parter. C7 får en ny stark hemvist i ett bolag med kompletterande erbjudanden och som riktar sig mot samma branscher. Vi tar i och med det nästa steg i vår strävan - och vision - att skapa en enklare arbetsdag för medarbetare i bygg-, energi- och infrastrukturbolag., säger Ted Lundström, Head of Fujitsu C7.

Parallellt med denna affär tecknar Triona ett samarbetsavtal med Fujitsu som innebär att Triona ges möjlighet att använda ett av Fujitsu ägt utvecklingscentra i Polen. Förvaltning och utveckling av C7 sker i dag av mixade team, där utvecklingen leds från Sverige men till delar utförs i Polen. Det ger god flexibilitet, vi kan minska eller öka utvecklingstakten dynamiskt, samt tillföra specialistkompetens.

”Genom sin starka marknadsposition på den svenska marknaden och de första framgångarna i övriga nordiska länder är C7 moget för expansion. En avgörande förutsättning för en sådan expansion är att verka i en organisation med liknande verksamhet som C7, vilket Fujitsu saknar. Jag är trygg i att C7 tillsammans med Triona, som har samma affärsmodell och prioriterar samma kundsegment, ges goda framtida förutsättningar för såväl medarbetare som kunder. Vi kommer fortsätta vara en av C7´s största kunder och ser fram emot att använda den nya SaaS lösningen. Jag vill tacka Ted och alla medarbetare inom C7 för fantastiska insatser inom Fujitsu och önska stort lycka till.”, säger Håkan Dalström, Managing Director på Fujitsu Sweden.

Läs mer