Nyhetsarkiv

Ny version av TNE

14 augusti 2017

I våras släpptes version 3.1 av TNE som bl.a. omfattar en ny modul som kallas TNE Studio. TNE Studio är ett webbaserat verktyg som möjliggör hantering av bakgrundsjobb som körs och kan schemaläggs i serverplattformen. Nytt i TNE 3.1 är även utökad kompatibilitet med databashanteraren Oracle.

Först ut att nyttja den nya modulen i TNE Studio är Kystverket i Norge. Genom TNE Studio hanterar verksamheten sjöfartsnät samt integrationen mellan TNE och andra plattformar. SDC använder vidare delar av TNE 3.1 tillsammans med Triona Routing Engine (TRE) för bland annat ruttberäkningar för timmertransporter. Genom version 3.1 kan SDC uppnå märkbara prestandavinster.

Transport Network Engine (TNE) är en plattform som kan hantera nät och nätanknuten information om anläggningar, tillstånd, egenskaper, föreskrifter och användning, t.ex. tunnlar, belysning, skyddsräcken, spårvidd, farledsmarkeringar, skyltar, signaler och vägtrummor. Plattformen stödjer företag och organisationer som arbetar med infrastruktur, transporter och logistik. Den stödjer även andra verksamheter som har andra kopplingar till väg- järnväg, eller sjöfartsnät, t.ex. fordonsindustrin och försäkringsbranschen.

Läs mer