Nyhetsarkiv

Ingarp Träskydd igång med Timberpro

3 augusti 2020

Ingarp Träskydd utanför Eksjö kör nu för fullt med TimberPro från Triona.

Ingarp Träskydd, ett träföretag utanför Eksjö med fokus på behandling av träprodukter såsom impregnering, målning och ytbehandling, är nu i full gång med det nya affärssystemet TimberPro från Triona.

Efter ett införandeprojekt som inleddes i höstas driftsattes systemet under maj. TimberPro stöder Ingarp Träskydds arbete från inleverans, genom processerna impregnering och ytbehandling till utleverans. Systemet kan utbyta paketinformation med deras kunders system så att manuellt arbete kan minimeras.

Ingarp Träskydd har under våren haft fullt upp med en stor efterfrågan på sina produkter men införandet har gått smidigt och systemet har klarat av de stora volymer av data som flödar genom systemet.

Linda Käller på Ingarp Träskydd, som jobbat mycket med införandet och nu jobbar aktivt med systemet, hörde av sig till oss nyligen och sa ”Här snurrar det på ordentligt och vi tycker att det fungerar bra med TimberPro”!

Hanteringen av paket med scanners fungerar perfekt säger Ulrik Lindgren, VD på Ingarp Träskydd - ”Vi hade aldrig klarat att hantera den stora volym vi haft under våren med det gamla systemet”.

Med TimberPro har Ingarp Trässkydd fått ett modernt affärssystem som de kan växa i och steg för steg digitalisera fler delar av sin verksamhet.

Ingarp Träskydd behandlar ca 70 000 m3 per år. Ingarp Träskydds styrka är att de arbetar med flera impregneringsmetoder som täcker alla behov, och alla metoderna är kvalitets- och miljöcertifierade och svarar upp mot de högsta ställda kraven.

TimberPro tillhandahålls av finska bolaget PiiMega, som Triona inledde ett samarbete med 2017. TimberPro används idag av ett 50-tal sågverk och andra träindustrier i Sverige, Finland, Baltikum och Ryssland. Triona erbjuder den svenska träindustrin en svensk version av systemet inklusive införandestöd och support. Systemet är mycket innehållsrikt och har funktionalitet för bl.a. optimering och lönsamhetskalkylering baserat på kontinuerligt uppdaterade data från den egna verksamhetens produktions- sälj och leveransprocesser. TimberPro är modulbaserat och passar både det mindre företaget och stora koncerner med flera enheter.

Läs mer