Nyhetsarkiv

Statens vegvesen väljer SINUS

28 juni 2019

Statens vegvesen har valt Triona som leverantör av SINUS infra, en innovativ programvara som ska användas för uppdatering av den Norska nationella vägdatabasen (NVDB).


SINUS infra kan användas både på kontoret och ute i fält och i båda fallen kan kvalitetssäkrade data levereras direkt till NVDB, eller andra infrastrukturdatabaser som till exempel TNE (Transport Network Engine), utan tidskrävande och kostsamma mellanled. Den mobila lösningen (fältklienten) är anpassad för användning på surfplattor och mobiltelefoner, och hanterar alla typer GNSS (Global Navigation Satellite System) så att den möter bland annat Statens vegvesen hårda krav vid uppdatering av NVDB.

SINUS infra kan användas av både väghållare, som Statens vegvesen, Nye veier, kommuner och de nya regionerna, samt av entreprenörer som är ålagda att uppdatera data till NVDB i till exempel driftskontrakt.

SINUS infra-avtalet med Statens vegvesen gäller i tre år, med option på förlängning i ett plus ett år. Tillsammans med de avtal vi redan har med kommuner och entreprenörer blir Triona nu den ledande leverantören av produkter för användning tillsammans med NVDB.