Nyhetsarkiv

Bivab väljer FleetControl som kommande ”Ombord IT-system”

21 augusti 2024

Bivab, som idag består av 35 bussbolag och tillika ägare i Bivab, har sökt en högpresterande IT-lösning som lätt kan integreras med andra system och som ger fördelar för både bussoperatören och Bivab centralt.

Triona är mycket stolta över att Bivab valt oss som huvudleverantör av ”Ombord IT-system” för deras bussbolag. FleetControl skall vara installerat och klart till två trafikstarter under juni 2025, vilket leder till att leverans kommer att ske under våren. Initialt handlar det om ca 80 bussar. 

FleetControl kommer att förse Bivab med en lösning som bland annat: 
 
1. Samlar och aggregerar data både från bussen och de system som är inkopplade mot FleetControl. Datat görs sedan tillgängligt i realtid för de system som har behov av den, både på bussen och utanför. Ett exempel är passagerarräknarsystemet som ger underlag till operatören att förstå hur resenärstrycket ser ut på olika linjer vid olika tidpunkter och platser. 
2. Hjälper chaufförerna köra ännu mer miljövänligt genom exempelvis direkt feedback via förarskärmen på instrumentbrädan. Detta leder till en behagligare resa för resenären och lägre energiförbrukning för bussoperatören. 
3. Om det är kallt ute startar värmarna på bussen automatiskt inför turstart så att bussen har en behaglig temperatur för chaufför och resenärer när den skall ut i trafik.

Christer Pettersson, VD på Bivab, kommenterar affären: ”Med Triona har vi hittat en leverantör som är lyhörd inför våra behov och som har den i vårt tycke vassaste lösningen på marknaden”. FleetControl ställer inga krav på vem som skall leverera eventuella sidosystem, det är upp till kunden. Lars Ericsson, affärsansvarig för FleetControl, säger vidare: ”Bivab är en perfekt kund för oss och vårt system. De vill ha en gemensam baslösning för sina bussoperatörer, men det är också viktigt att kunna anpassa lösningen beroende på vad de individuella bussoperatörerna har för krav och önskemål”. 

Läs mer